Поліція Дубая тестує «літаючі мотоцикли» російського виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція Дубая тестує «літаючі мотоцикли» російського виробництва

Технології&Авто
3736
Поліція Дубая випробовує «літаючі мотоцикли» – одномісні пасажирські квадрокоптери відкритого типу, які в найближчі роки повинні поповнити парк правоохоронних органів ОАЕ, пише Telegraph.
Нещодавно на вулицях Дубая почали з’являтися дорогі спорткари Ferrari і Lamborghini, розфарбовані в кольори патрульних машин поліції. Мовляв, Дубай – місто багате, і поліцейським часто доводиться ганятися за порушниками, які їздять на дорогих і швидких автомобілях.
Проте злочинці не сплять, і поліція ОАЕ теж не хоче відставати. Нещодавно дубайські правоохоронці вирішили протестувати «літаючі мотоцикли». Мабуть, щоб зупиняти порушників не тільки на дорогах, а й у повітрі.
Пасажирський одномісний квадрокоптер, або «ховербайк», представлений нещодавно на виставці Gitex в Дубаї, був розроблений російською компанією Hoversurf. За словами виробників, він «пройшов успішні випробування в екстремальних умовах – в пилу та спеці». Для поліції Дубая Hoversurf зробила спеціальну версію.

«Літаючий мотоцикл» має електричний двигун і здатний розігнатися до 64 км/год, а однієї зарядки вистачає на 25 хвилин при максимальному навантаженні в 300 кг. Поліція Дубая сподівається, що новий вид транспорту дозволить патрульним офіцерам швидше добиратися до місця ДТП, уникаючи пробок.
У вересні в Дубаї вперше випробували «літаюче таксі» від німецької компанії Volocopter. Двомісний літальний апарат з 18 пропелерами піднявся на висоту 200 метрів і протримався в повітрі 5 хвилин. На борту дрона не було ні пілота, ні пасажирів, але в майбутньому літальний апарат планують використовувати для перевезення пасажирів по місту.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас