ГПУ виявила "сміттєві" цінні папери на 25 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ виявила "сміттєві" цінні папери на 25 млрд грн

Кримінал
487
Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування за фактами маніпуляцій з цінними паперами, в результаті яких в обіг на фондовому ринку потрапили “сміттєві” цінні папери на загальну суму близько 25 млрд грн.
Розслідування проводиться за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 221-1, ч. 2 ст. 209 і ч. 2 ст. 205 КК України (легалізація грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, і фіктивне підприємництво).
У Генпрокуратурі заявляють, що посадові особи низки підприємств на території Києва використовують фіктивні фірми і фінансові операції з коштами, що надійшли з нібито придбаних цінних паперів, векселів від підприємств реального сектора економіки.
“Отримані цінні папери, вартість яких “штучно” завищена в десятки разів, використовуються організаторами злочинної діяльності для їх подальшої легалізації”, – заявили в ГПУ.
Зазначається, що таким чином щомісяця за цією схемою реальному сектору економіки реалізовували “сміттєвих” цінних паперів на загальну суму понад 1 млрд грн.
“В результаті цієї злочинної діяльності на фондовому ринку України в даний час обертаються “сміттєві” цінні папери 38 емітентів на загальну суму необґрунтовано завищеної капіталізації близько 25 млрд грн”, – зазначили в ГПУ.
Зараз проводяться обшуки в приміщенні офісів підприємств, задіяних в схемі і за місцем проживання осіб, що мають безпосереднє відношення до неї.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас