Падіння російського фінансового ринку не повинно вплинути на Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння російського фінансового ринку не повинно вплинути на Україну

Валюта
632
Падіння російських фондових індексів, що відбулося 27 жовтня, у понеділок, не повинно вплинути на український ринок, вважають експерти банку «Аваль».
Як повідомила прес-служба банку з посиланням на дилера відділу ділингових операцій АППБ «Аваль» Дмитра ДРЕБОТА, московські події не матимуть істотного впливу на український фондовий ринок. По-перше, в Україні відсутній розвинутий ринок цінних паперів як такий, а по-друге, український ринок цінних паперів ніяк не пов’язаний з іноземними фондовими індексами.
Що стосується валютного ринку, як відзначив Д. ДРЕБОТ, «тут вплив московських подій було видно більш чітко». За його словами, 27 жовтня російський рубль значно упав проти усіх валют, у т.ч. числі і на українському ринку, втративши проти гривні близько 1 проц. «Однак цей ефект був короткостроковим: новина вже відіграла своє і 28 жовтня рубль уже припинив своє падіння», — повідомив дилер банку «Аваль».
У той же час, на його думку, «такі події побічно кидають тінь на фондові ринки всього пострадянського простору».
Разом з тим заступник начальника керування комерційного кредитування банку «Аваль» Олександр СЄНЬКІН у перспективі не виключає як варіант збільшення притоку капіталу в Україну, особливо якщо падіння на російському фондовому ринку продовжиться. Як він відзначив, в Україні більш стабільна, аніж у Росії економічна ситуація, позитивні прогнози по росту ВВП і іншим макроекономічним показникам на наступний рік, тоді як ставки прибутковості знаходяться приблизно на одному рівні. До того ж, 28 жовтня п.р. міжнародне рейтингове агентство S&P підвищило рейтинг України зі «стабільного» на «позитивний».
Як заявив А. СЄНЬКІН, «такі умови, по ідеї, могли б залучити капітал, що вивільняється в Росії». «Хоча, звичайно, у нас також присутні значні політичні і ризики країни, і, до того ж, вкрай громіздка процедура вивозу доходів за рубіж і нерозвинений вторинний ринок — словом те, що перешкоджає вливанню зовнішнього капіталу на наш фондовий ринок», — підкреслив він.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас