У НКРЕКП хочуть зрівняти тарифи на газ для населення і бюджетних підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НКРЕКП хочуть зрівняти тарифи на газ для населення і бюджетних підприємств

Енергетика
1344
Глава Наглядової Ради ПАТ “Київенерго” Іван Плачков заявив, що прогнозований збиток Київенерго складе 31 млн грн і буде збільшуватися пропорційно зниженню температури навколишнього середовища.
У Національній комісії з держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг розглядають можливість зрівняти тарифи на газ для населення і бюджетних підприємств. Про це під час круглого столу, присвяченого опалювальному сезону 2017-2018, заявила начальник управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Наталія Хоцянівська.
Нагадаємо: підприємства теплокомуненерго купують газ за ціною 7,9 тис. грн./тис. куб. м за формулою, прописаною у постанові Кабміну №187, останні правки в яку вносилися в березні цього року. У той же час вартість газу, закладена в тариф для бюджетних організацій, становить 4,9 тис. грн./тис. куб.м, а для всіх інших споживачів – 7,09 тис. грн.
Тобто виникає розрив у ціні, який з кожним днем ​​множить збитки підприємств теплокомуненерго. “Ціна на газ з коефіцієнтом 1,6 передбачена постановою Кабміну №187. Інше питання, що національний регулятор (НКРЕКП- ред.) при формуванні тарифів не враховує вартість газу з коефіцієнтом 1,6 у тарифах для населення. Було проведено ряд переговорів співробітників Мінрегіону з паном Вовком (Дмитро Вовк, голова НКРЕКП – ред). Вовк заявив, що комісія розробила кілька нормативних документів, в яких враховуються витрати, понесені підприємствами в рамках тарифної різниці. Нас запевнили, що цю різницю бюджетного газу вони в будь-якому випадку врахують при наступному перегляді тарифів”, – заявила Хоцянівська.
За її словами, під час переговорів розглядалася можливість рівняння вартості теплової енергії для населення та бюджетних підприємств. “Йшлося про те, щоб зняти цей коефіцієнт 1,6. А поки будемо сподіватися, що питання формування тарифів і пошук джерел для компенсації витрат підприємствам з коефіцієнтом 1,6 регулятор врахує”, – заявила чиновник Мінрегіону.
При цьому в “Київенерго” кажуть, що через невирішену проблему з різницею тарифів на газ для населення і підприємств бюджетної сфери сильно ускладнено початок опалювального сезону.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас