Всім не вистачить: у Мінсоцполітики заявили про дефіцит грошей для субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всім не вистачить: у Мінсоцполітики заявили про дефіцит грошей для субсидій

Казна та Політика
1306
На сьогоднішній день додаткова потреба у фінансуванні субсидій на оплату комунальних послуг оцінюється приблизно в 10 млрд грн.
Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.
Тому, за його словами, Мінсоцполітики ставить питання перед Мінфіном про внесення змін до державного бюджету і збільшення відповідних призначень 2017 року на 10 млрд грн – до 71,2 млрд грн.
“Тут є два варіанти: або в жовтні-листопаді обсяг фінансування 2017 року буде збільшено приблизно на 10 млрд грн, і тоді ми говоримо, що 55 млрд грн. На наступний рік – це нормальна сума фінансування. Або в цьому році не буде вирішено питання, і у нас буде ця заборгованість, яка буде на 1 січня 2018 становити майже половину призначень в наступному році, і ми знову це коло будемо проходити по-новому”, – додав він.
Нагадаємо, за даними Держказначейства, станом на 9 жовтня профінансовано всього близько 54 млрд грн субсидій, при цьому надано послуг на суму 63,4 млрд грн.

Довідка Finance.ua

  • В кінці вересня Кабінет міністрів України змінив порядок розрахунку “опалювальної” субсидії.
  • З 1 травня 2017 року набула чинності оновлена програма житлових субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
  • З 1 серпня Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг прийняла нову методику формування тарифів на електричну та (або) теплову енергію, яка виробляється на теплових електростанціях (ТЕС), теплоелектроцентралях (ТЕЦ) і когенераційних установках.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас