ШІ допомагатиме ставити діагнози у всіх лікарнях Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ допомагатиме ставити діагнози у всіх лікарнях Китаю

Технології&Авто
216
Медичні ШІ-платформи можуть ставити навіть найскладніші діагнози з точністю 85% і призначати схеми лікування онкологічних захворювань, які на 96% збігаються з думкою кращих лікарів Китаю, повідомляє China Daily.
У найближчі роки темпи впровадження ШІ в сектор охорони здоров’я в Китаї зростуть на 40%. Загальна вартість медичних програм, які використовують ШІ для діагностики захворювань, в цьому році досягла $1,9 млрд. Згідно зі звітом компанії 51CTO, через кілька років ця цифра збільшиться до $3 млрд.
Більше 78% медичних організацій Китаю або вже використовують, або планують використовувати ШІ. При цьому, 76% виробників програмного забезпечення впевнені, що в майбутньому ШІ буде використовуватися при лікуванні пацієнтів в набагато більшому обсязі, ніж зараз.
Особливо часто штучний інтелект будуть застосовувати для аналізу інформації, отриманої з МРТ або рентгенів. Також його почнуть встановлювати в медичні гаджети, на кшталт неінвазивних глюкометрів. І, звичайно, ШІ зможе взяти на себе всю бюрократичну складову роботи лікарів.
У Китаї впровадження ШІ в систему охорони здоров’я особливо необхідно через величезну кількість пацієнтів і нерівномірно розподілених лікувальних установ.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас