Порошенко назвав стратегічний пріоритет в судовій сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко назвав стратегічний пріоритет в судовій сфері

Казна та Політика
259
Президент України Петро Порошенко на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) назвав стратегічний пріоритет в судовій сфері.
Про це повідомляє прес-служба українського глави.
“Наступним стратегічним пріоритетом є подальший розвиток судової гілки влади, відновлення суспільної довіри до неї”, – заявив Порошенко.
За його словами, за експертної підтримки Венеціанської Комісії в 2016 році були прийняті зміни до Конституції України щодо правосуддя. Прийнято нові закони “Про судоустрій і статус суддів”, “Про Вищу раду юстиції”, “Про Конституційний суд”, нові процесуальні кодекси. “Стався “тектонічний зсув”, який дозволив наповнити судову систему новим змістом і надати можливість побудови справді незалежної судової гілки влади на європейських засадах”, – додав президент.
Порошенко підкреслив, що відбувається перезавантаження судової системи і починається воно з перезавантаження Верховного суду за ініціативою президента. Він нагадав, що зараз Верховний суд створюється шляхом проведення відкритого конкурсу за активної участі суспільства.
“Серед переможців конкурсу – адвокати, науковці, правозахисники, які ніколи не працювали як судді. Вони пройшли жорсткий і ретельний відбір, професійні і психологічні тести. Вони ще повинні показати себе в роботі, але за якісними характеристиками – це має бути найкращий склад Верховного суду за всю історію України”, – додав Порошенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас