Укрзалізниця планує розділити пасажирські поїзди на три категорії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця планує розділити пасажирські поїзди на три категорії

Казна та Політика
1562
ПАТ “Укрзалізниця” планує розділити пасажирські перевезення далекого сполучення на три сегменти: комфорт, стандарт і економ.
Про це Укрінформу повідомив у вівторок в.о. голови правління ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов.
За словами Кравцова, поїзди комфорт-сегменту формуватимуться виключно із використанням новітнього рухомого складу, але на них діятиме відповідно економічно-обгрунтований тариф. До послуг пасажирів будуть також поїзди стандарт – середньої цінової політики та економ – соціальні, витрати на які перевізнику мають відшкодовуватися з держбюджету.
В “Укрзалізниці” пояснюють, що така сегментація поїздів дозволить пасажирам робити свідомий вибір залежно від побажань і отримати такий рівень послуг, який відповідає категорії поїзда.
Водночас в “Укрзалізниці” зауважили, що більшість витрат залізничного перевізника у пасажирському секторі нині пов’язане з утриманням рухомого складу та інфраструктури.
За півроку пасажирські перевезення завдали ПАТ “Укрзалізниця” майже 5 млрд грн збитків, пояснили в товаристві. Водночас у залізничному товаристві нагадали, що наразі відсутній механізм відшкодування витрат ПАТ “Укрзалізниця” на забезпечення перевезень пасажирів. Навіть за перевезення пільгових категорій населення, визначених державою, органи місцевого самоврядування компенсували лише менше 10%.
На покриття збитків від пасажирських перевезень спрямовуються доходи від вантажних перевезень. Перехресне субсидування не дозволяє забезпечити сталий розвиток галузі та здійснювати повномірне оновлення рухомого складу та інфраструктури.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас