Представлено новітню технологію 3D-друку клітин печінки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено новітню технологію 3D-друку клітин печінки

Технології&Авто
713
Каліфорнійська біотех-компанія International Stem Cell Corporation (ISCO) анонсувала новий процес 3D-друку тканин печінки, який значно покращує якість і функції штучних клітин цього органу.
Компанія ISCO, що спеціалізується у сфері біомедицини та застосування стовбурових клітин в терапії, розробила новий биопринтер, оптимізований для тривимірного друку печінкових клітин-попередників. З цих клітин, здатних диференціюватися в холангиоцити, гепатоцити і зірчасті клітини, тепер можна друкувати тканини, що нагадують за структурою печінку. А вони, в свою чергу, придатні для імплантації в пошкоджену печінку або для проведення на них випробувань нових медичних препаратів.
Тільки в США в списку очікування на пересадку печінки знаходиться 17 000 осіб, і тільки 6000 на рік отримують новий орган. Біодрук може стати для них хорошою альтернативою.
Печінкові клітини-попередники, за словами представників ISCO, можуть бути створені з будь-яких типів плюрипотентних стовбурових клітин», наприклад, із зародкових клітин людини, індукованих або партеногенетичних стовбурових клітин за допомогою розробленої і запатентованої компанією системи диференціації, повідомляє 3ders.
Рік тому американські вчені виростили функціональну печінку для людини та миші на основі стовбурових клітин і прогеніторних клітин-попередниць. Клітинна організація вирощеного органу відрізняється від нормальної печінки, але вона володіє всіма необхідними структурними компонентами.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас