Піч Tengu швидко заряджає гаджети від звичайного вогню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Піч Tengu швидко заряджає гаджети від звичайного вогню

Технології&Авто
784
На Бумстартері почалася кампанія зі збору коштів на випуск незвичайного гаджета — печі-зарядки Tengu. Вона використовує ту саму технологію отримання електрики, що і марсохід Curiosity — термоелектричний генератор. Її винахідник — інженер з Уфи Айдар Хайруллін стверджує, що це найпотужніший і найнадійніший похідний генератор у світі. Піч важить всього 1,2 кг, «працює» навіть на шишках і швидко заряджає абсолютно всі версії смартфонів, планшетів, ліхтариків і інших гаджетів. На повну зарядку смартфона печі Tengu потрібно всього 2 години.
Компактна піч легко збирається. Конструкція влаштована так, що для горіння не потрібно багато дров чи вугілля — досить шишок, гілок та інших дрібних горючих матеріалів, яких достатньо в будь-якому лісі. Піч забезпечує стабільну потужність і при цьому виконує своє пряме призначення: нагріває чайники, каструлі і казанки — літр води, наприклад, закипає за 7 хвилин, гаджет до цього часу також почне заряджатися.
«Сьогодні є дуже багато гаджетів, які потребують підзарядки. Ми ходимо В походи на 3-4 дні, за цей час акумулятори розряджаються, і гаджети стають непотрібними. Прикро тягати на собі камеру або інше обладнання, яке в результаті жодної користі не несе», — пояснює свою мотивацію Айдар Хайруллін. Чотири роки тому він придумав, як впоратися з проблемою розрядженої батареї в поході, однак до оригінального рішення цієї задачі прийшов не відразу. Спочатку він пробував використовувати існуючі технології — купив дешевий китайський зовнішній акумулятор з сонячною панеллю, але швидко розчарувався в ньому: пристрій сильно залежав від погоди і за цілий день заряджав телефон всього на 5%.
Більш дорогі акумулятори з великою сонячною панеллю виявилися ефективнішими, але також працювали тільки в ясну погоду, вимагали постійного корегування кута нахилу по відношенню до сонця, а процес повної зарядки як і раніше залишався дуже тривалим. Крім того, ці панелі були надто громіздкими і крихкими для того, щоб брати їх у похід.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас