Amazon запатентувала дрон, що заряджає електромобіль під час руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon запатентувала дрон, що заряджає електромобіль під час руху

Технології&Авто
483
Amazon запатентувала дрон, який може зарядити електрокар під час руху. Це вирішить одразу дві проблеми, які стоять на шляху поширення електромобілів: дальність їзди і відсутність інфраструктури, пише GreenTechMedia.
У патенті описується процес, в якому безпілотні дрони Amazon відстежують рівень заряду в електромобілі через спеціальні сервери, потім підлітають, стикуються на даху автомобіля з його «електробаком» і починають заряджати електрокар. Причому для цього не потрібно зупинятися — заряджання може відбуватися прямо на ходу.
Ідея запозичена з військової авіації, в якій вже багато років використовується технологія заправки винищувачів за допомогою повітряних танкерів прямо в небі.
У патенті згадується, що технологія може використовуватися і для заправки звичайних автомобілів. Однак справжній прорив вона може зробити саме в електротранспорті, зробивши непотрібними майже 45 тис. електрозаправних станцій, вже побудованих в США.
Amazon поступово приходить на автомобільний ринок. Ще рік тому компанія оголосила про те, що віртуальний помічник Alexa буде доступний в автомобілях Ford. Можливо, саме за допомогою Alexa Amazon хоче надати можливість водіям замовляти «заправні» дрони.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас