Міносвіти: 100 мільйонів можуть виділити на центри профтехосвіти в наступному році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти: 100 мільйонів можуть виділити на центри профтехосвіти в наступному році

Казна та Політика
138
Міністерство освіти і науки внесло пропозицію до Кабміну, яка була підтримана, про закладення 100 мільйонів у проект держбюджету-2018 для створення і розвитку центрів профтехосвіти в усіх областях.
Про це заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей заявив в Одесі на науково-практичній конференції «Розвиток якісної освіти Одеської області – запорука зростання економіки регіону», повідомляє кореспондент Укрінформу.
“Ми вважаємо актуальним гасло, яке розпочала реалізовувати Одеська облдержадміністрація: профтехосвіта – це інструмент прискорення соціально-економічного розвитку регіону. Розвиток мережі закладів профтехосвіти для підготовки кадрів є також одним із пріоритетів роботи уряду Володимира Гройсмана. У поточному році на це виділено з держбюджету 50 мільйонів гривень, а в проекті бюджету-2018 передбачено на створення і розвиток мережі закладів профтехосвіти 100 мільйонів гривень”, – зазначив Хобзей.
Як наголосив заступник глави відомства, профільний департамент Міносвіти, зокрема, працює у трьох напрямках. Перший – це зміна змісту профтехосвіти, яка формується на базі нових стандартів і модульному підході, що співзвучний з вимогами до професій у країнах Євросоюзу. По-друге, створення нових навчально-практичних центрів в областях. І, по-третє, зосередження зусиль на створенні найкращих умов для здобуття фахових знань і навичок учнями у закладах профтехосвіти.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас