"Укравтодор" підписав контракти з китайським підрядником щодо ремонту двох доріг на суму $95,7 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" підписав контракти з китайським підрядником щодо ремонту двох доріг на суму $95,7 млн

Казна та Політика
822
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) підписало контракти на виконання ремонтних робіт на ділянках українських автомобільних доріг з китайською компанією Xinjiang Communications Construction Group Co., LTD.
Як передає кореспондент “Інтерфакс-Україна”, підписання контрактів відбулося в Міністерстві інфраструктури України у вівторок у присутності міністра Володимира Омеляна.
Зазначені контракти, підписані в рамках проекту “Другий проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху” між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР).
Перший проект – виконання ремонту з покращенням безпеки на дорозі М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка. Тендер був оголошений 16 червня 2016 року. Переможець відібраний – 14 серпня 2017 року. Сума контракту – $38,485 млн (з ПДВ). Термін виконання робіт – 18 місяців плюс 12 місяців – період відповідальності за дефекти. Дата початку робіт буде визначена інженером з технагляду (орієнтовно на початку 2018 року).
Другий проект – реконструкція та капремонт дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянці км210+000 – км333+250 (Лубни-Полтава, окремими ділянками). Проводитимуться роботи, які залишилися після розірвання контракту з італійською Todini.
Тендер був оголошений 21 квітня 2017 року, переможець визначений 14 серпня. Сума контракту – $57,299 млн (з ПДВ). Термін виконання робіт – вісім місяців плюс 24 місяці – період відповідальності за дефекти.
“Надзвичайно важливий момент: це перший досвід китайської компанії в Україні. Це фактично відновлення співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. Ми вже маємо досвід роботи з китайськими компаніями днопоглиблення, і думаю, досвід в дорожній сфері буде також успішним”, – сказав В. Омелян після церемонії підписання контрактів.

Довідка Finance.UA:

  • Щорічно вартість ремонтних робіт на автошляхах України оцінюється в 60 млрд гривень.
  • За рейтингом якості доріг The World Economic Forum, Україна посідає 137 місце з 144.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас