День фінансів, 10 жовтня: підвищення пенсій не для всіх, новий автобан і прогноз вартості бензину при курсі 30 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 жовтня: підвищення пенсій не для всіх, новий автобан і прогноз вартості бензину при курсі 30

1735
Вівторок, 10 жовтня. Велика Британія прощається з круглою монетою в 1 фунт, пояснюючи це тим, що майже третина таких монет є підробкою, Венесуела, розглядає можливість створення власної цифрової валюти. А в Україні в цей час:
Опубліковано закон про пенсійну реформу. Як зазначається в самому законі, його положення набирають чинності наступного дня після офіційної публікації. Таким чином, пенсійна реформа в Україні набуде чинності вже завтра.
У Пенсійному фонді оголосили, кому не підвищать пенсії у жовтні. Як відомо, в ПФУ і Кабміні пообіцяли, що розміри пенсій буде перераховано з 1 жовтня, незважаючи на те, що Верховна Рада не встигла прийняти необхідний закон до цього моменту. Деякі пенсіонери можуть отримати доплати за жовтень вже в листопаді.
Реструктуризують борги з оплати послуг ЖКГ. В Кабміні повідомляють, що для отримання субсидії у разі наявності заборгованості за житлово-комунальні послуги можна оформити договір про реструктуризацію боргу. Борг за комунальні послуги, який оскаржується в суді, не впливає на субсидію.
Планують побудувати новий автобан. За задумом він з’єднає Україну й Угорщину. “Укравтодор” спільно зі Світовим банком почали підготовку проекту будівництва дороги I категорії Львів-Мукачево.
Збільшити вартість ремонту доріг. Міністр інфраструктури Омелян навів нові дані про вартість ремонту автодоріг в Україні і назвав як приклад ремонт хорошого європейського автобану в 1 млн євро за один кілометр.
Хоча, якщо брати до уваги слова експертів, які спрогнозували ціну бензину при курсі 30 грн за долар, зазначивши, що зростання курсу гривні дає подорожчання бензину на 65 копійок на літрі, кількість тих, хто буде їздити цими дорогами, помітно зменшиться.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас