Сьогодні увечері плануються відключення по всій Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні увечері плануються відключення по всій Україні

Енергетика
944
Сьогодні увечері плануються відключення по всій Україні
Сьогодні увечері плануються відключення по всій Україні
У понеділок, 20 травня, з 18 до 24 години у всіх регіонах плануються відключення електроенергії для промислових і побутових споживачів.
Про це повідомили в Укренерго.
Сьогодні увечері плануються відключення по всій Україні
«20 травня з 18:00 до 24:00 для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України будуть діяти графіки погодинних відключень. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується», — сказано в повідомленні.
«Київ, Київщина, Одещина, Дніпропетровщина, Донеччина: за вказівкою Укренерго у понеділок, 20 травня, з 18:00 до 00:00 застосовуватимуться графіки знеструмлень», — написали у ДТЕК.
Як додав голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі марафону «Єдині новини», потепління дещо знизило рівень споживання електроенергії в Україні. І це, ймовірно, дасть можливість не відключати споживачів упродовж ночі та вранці, як це було минулого тижня.
Однак, за його словами, повністю уникнути відключень поки не вдасться.
«Вимушені обмеження триватимуть ще упродовж місяців — і влітку, і восени та взимку. Аж доки не вдасться відновити пошкоджені російськими атаками об'єкти генерації», — заявив Кудрицький.
Він наголосив, що через складну ситуацію в енергосистемі в понеділок з 18:00 і до 24:00 все ж будуть застосовуватись графіки погодинних відключень. Як для промисловості, так і для побутових споживачів.

Довідка Finance.ua:

  • радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко прогнозує, що взимку дефіцит буде, навіть якщо зима буде теплою;
  • із офіційних повідомлень, відомо, що близько 40% генеруючих потужностей України або знищено, або суттєво пошкоджено;
  • за словами Бойко, на сьогодні ринкова ціна на електроенергію для середнього бізнесу — близько 8 грн за 1 кВт. Україні не вдасться уникнути підвищення цін на електроенергію. Але Бойко впевнений, що це не буде ринкова цифра.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас