Поклікали і досить: В метро Києва можуть відключити Wi-Fi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поклікали і досить: В метро Києва можуть відключити Wi-Fi

Світ
2463
У наступному році безкоштовний інтернет може зникнути з метро. Проект з будівництва мережі швидкісного Wi-Fi в київській підземці, який урочисто презентував у 2015 році мер Києва Віталій Кличко, знаходиться на межі зриву і вже фактично заморожений.
Як виявилося, у інвестора – компанії Mosquito Mobile (вклала в проект близько 100 млн грн) – накопичилися борги перед підрядником і бюджетом, його звинувачують у несплаті податків, а Нацкомісія з питань регулювання зв’язку через суд розпочала процес анулювання ліцензії на Wi-Fi-частоти. Чиновники кажуть: розірвати договір з Mosquito Mobile складно, бо незрозуміло, що буде з дорогим обладнанням компанії, яке вже встановлено в підземці, але в той же час вже ведуться переговори з іншими інвесторами.
Але чи буде інтернет в метро з нового року, поки не відомо. «Компанія не виконала все, що планувала на цей рік, і не збільшила зону покриття, але на тих ділянках, де є мережа, Wi-Fi працює», – говорить головний економіст дирекції з міжнародних проектів «Київського інвестагентство» Сергій Попович. Водночас у даного проекту досить туманні перспективи.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас