У Пенсійному фонді оголосили, кому не підвищать пенсії в жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Пенсійному фонді оголосили, кому не підвищать пенсії в жовтні

Казна та Політика
45704
Пенсії, які нараховані за спеціальними законами, не підлягають осучасненню в рамках пенсійної реформи. Про це заявив глава Пенсійного фонду України (ПФУ) Олексій Зарудний в ефірі “112 Україна”.
“Пенсії за спецзаконом не осучаснюються і перегляду не підлягають. Тобто, осучасненню підлягають пенсії, призначені за загальним страховим законом”, – зазначив Зарудний.
Він пояснив, що спецпенсії, на відміну від страхових, протягом багатьох років переглядалися, а звичайні пенсії або були “заморожені”, або підвищувалися незначно.
Як відомо, в ПФУ та Кабміні пообіцяли, що розміри пенсій будуть перераховані з 1 жовтня, незважаючи на те, що Верховна Рада не встигла прийняти необхідний закон до цього моменту. Деякі пенсіонери можуть отримати доплати за жовтень вже в листопаді.
Згідно з українським законодавством, кошти на спецпенсії виділяються з держбюджету.

Довідка Finance.ua:

  • Пенсійна реформа передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року соцвиплат з використанням єдиного показника середньої зарплати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році в сумі 3 тис. 764,4 грн.
  • Пенсійна реформа передбачає вихід на пенсію за умови наявності страхового стажу не менше 25 років, який до 2028 року підвищиться до 35 років.
  • Особам, які не матимуть необхідного страхового стажу на момент 2018 року, буде призначатися державна соціальна допомога після досягнення 65 років.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас