ООН вперше в історії заборонила чотирьом кораблям заходити в усі порти світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН вперше в історії заборонила чотирьом кораблям заходити в усі порти світу

Світ
2919
ООН наклала заборону на вхід у порти для чотирьох кораблів, які порушили санкції відносно КНДР, передає агентство Франс Прес з посиланням на координатора групи експертів Ради безпеки ООН з санкцій відносно КНДР Х’ю Гріффітса.
“Комітет визначив чотири суди. Позначення не означає замороження активів або заборону на поїздки. Але це заборона на вхід у порти”, – заявив Гріффітс. За його словами, на суднах перевозили “заборонені товари”.
Гріффітс додав, що це було “швидка і рішуча дія”.
На кораблях було виявлено вугілля, морепродукти і залізну руду – експорт, заборонений резолюцією ООН в серпні, повідомляє агентство. Наголошується, що три з чотирьох кораблів ходять під прапорами держав Коморські острови, Сент-Кітс і Невіс та КНДР.
КНДР 3 вересня заявила про успішне випробування водневого боєзаряду, який призначений для оснащення міжконтинентальних балістичних ракет. Військові Японії і Південної Кореї оцінили його потужність в 160 кілотонн, що в 10 разів більше від потужності атомної бомби, скинутої на японське місто Хіросіма в 1945 році.
Це стало шостим ядерним випробуванням Пхеньяну. За тиждень до цього КНДР провела випробування балістичної ракети, яка перелетіла через територію Японії. У зв’язку з цими подіями Рада Безпеки ООН одностайно ввела нові санкції відносно КНДР, які значно обмежать експортні та імпортні можливості Пхеньяну. Резолюція 2375 встановила суворий режим санкцій ООН у XXI столітті.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас