Нідерландський банк ING прогнозує, що до 2060 року половина продукції у світі буде друкуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерландський банк ING прогнозує, що до 2060 року половина продукції у світі буде друкуватися

Технології&Авто
324
Нідерландський банк ING прогнозує, що розвиток технологій 3D-друку призведе до того, що світова торгівля впаде на чверть через 40 років: транскордонні постачання значно скоротяться, бо всі комплектуючі можна буде виготовити на місці.
Як повідомляється, банк цікавився питанням: чи загрожує 3D-друк світовій торгівлі? Відповідь вийшла позитивною. Головний висновок: за 4 найближчі десятиліття (або, згідно з більш оптимістичними прогнозами, вже за 2 найближчі десятиліття) 3D-друк знизить світову торгівлю на 25%. Принтери дають величезну гнучкість і точність — і при правильному розвитку цієї галузі вони можуть значно знизити залежність від іноземних постачальників, вважають у банку. Також експерти прогнозують, що вже через 40 років половина всіх вироблених на планеті речей буде друкуватися на 3D-принтерах.
Незважаючи на те, що сьогодні мало підприємств використовують методи 3D-друку у виробництві, і, по суті кажучи, виробники поки що тільки придивляються до цієї технології, ING вже оцінює цю індустрію в $6 млрд. Крім того, за рахунок інвестицій, нових проектів і великих компаній банк очікує її бурхливого зростання в найближчому майбутньому.
Аналітики вважають, що в кожній галузі будуть розроблені свої власні 3D-технології. В автомобільній промисловості з’являться свої принтери, важкій — свої. Настільки широкі перспективи з проникнення, а також можливість підстроювання під певне середовище — головні переваги 3D-друку, що дозволять йому розвиватися і далі.
Добре це чи погано?
На думку фахівців, дати однозначну відповідь на це питання не можна. Для місцевого бізнесу розвиток технологій 3D-принтерів є позитивним знаком. Скажімо, оскільки все більше деталей для машин буде друкуватися на місцях, локальні автовиробники зможуть знизити залежність від іноземних постачальників і заощадити додаткові кошти.
Водночас, компанії, які займаються міжнародною торгівлею та орієнтовані на нього, через впровадження 3D-технологій можуть зазнати істотних втрат.
«Як тільки 3D-друк достатньо пошириться і стане економічно життєздатною технологією для масового виробництва товарів, можна очікувати повсюдний підйом локальних ринків. Водночас, міжнародний імпорт товарів ризикує значно скоротитися», — йдеться у висновку звіту.
Разом з тим, відзначають наостанок журналісти 3ders, цифри в звіті ING — це ще далеко не близьке майбутнє.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас