Нафта слабо дорожчає на новому оптимізмі щодо домовленостей ОПЕК+ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта слабо дорожчає на новому оптимізмі щодо домовленостей ОПЕК+

Енергетика
201
Світові ціни на нафту трохи піднімаються у вівторок вранці на тлі оптимізму інвесторів з приводу ефективності угоди учасників ОПЕК і кількох інших держав (ОПЕК+) про обмеження нафтовидобутку, свідчать дані торгів.
Згідно з даними торгів, станом на 07.44 по Києву вартість грудневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,14% – до 55,87 долара за барель. Вартість листопадових ф’ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,16% – до 49,66 долара за барель.
Раніше генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо повідомив про те, що є явні ознаки ребалансування нафтового ринку, передає агентство Рейтер.
ОПЕК і кілька країн, що не входять до організації, домовилися в кінці 2016 року в Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з жовтневого рівня, з яких 300 тисяч припадають на Росію. Угоду було укладено на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. У травні термін її дії був продовжений на дев’ять місяців – до кінця березня 2018 року.
Трейдери також очікують публікації жовтневих доповідей ОПЕК і Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) в середу і четвер відповідно, а також даних від міненерго США (в середу) і Американського інституту нафти (API) щодо запасів нафти в країні за тиждень, що завершився 6 жовтня.
Тижнем раніше комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) знизилися на 6 мільйонів барелів, або на 1,3% – до 465 мільйонів барелів.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас