Google відновить мобільний зв'язок в Пуерто-Ріко за допомогою аеростатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google відновить мобільний зв'язок в Пуерто-Ріко за допомогою аеростатів

Технології&Авто
295
Острів Пуерто-Ріко, залежна від США територія, сильно постраждав від наслідків урагану «Марія». На острові досі відсутня електрика і зв’язок — і технологічні гіганти прийняли рішення надати допомогу населенню. Verge пише про проект Google з відновлення мобільного зв’язку в Пуерто-Ріко.
Loon — одна з оригінальних розробок Google, спрямована на те, щоб забезпечити стільниковим зв’язком віддалені регіони світу і райони, які борються з наслідками стихійних лих. Судячи з усього, вона добре підходить, щоб допомогти Пуерто-Ріко повернутися в інтернет. Для прискорення процесу команда Loon вже почала співпрацювати з місцевим телекомунікаційним провайдером Telefonica. Як очікується, повітряні кульки з гелієм забезпечать прийом стільникового зв’язку стандарту LTE, щоб жителі могли зв’язатися з друзями та сім’єю, а влада — скоординувати зусилля з надання допомоги та відновлення інфраструктури. Поки неясно, якою мірою Loon буде охоплювати Пуерто-Ріко і Віргінські острови, скільки куль команда планує розгорнути і коли розпочнеться надання послуг.
Острів, де проживає майже 3,5 мільйона осіб, як і раніше страждає від наслідків урагану «Марія», 83% стільникових вишок Пуерто-Ріко залишаються зруйнованими. Аналогічна ситуація спостерігається на Віргінських островах. Прес-секретар лабораторії X Alphabet, яка розробила Loon, заявив, що для успіху операції команді Google необхідно працювати з мережами місцевих телекомунікаційних компаній.
Це не перший запуск Loon: протягом кількох років група розширювала географію своїх тестових випробувань, включивши в неї, зокрема, проекти в Бразилії, Індонезії, Новій Зеландії та на Шрі-Ланці. Також мережа аеростатів від Google добре показала себе на початку цього року, коли деякі регіони Перу постраждали від сильної повені. Це був перший випадок, коли використання повітряних куль дозволило забезпечити зв’язок для десятків тисяч людей. На думку експертів, для виправлення ситуації в Пуерто-Ріко необхідно використовувати інноваційні підходи, і Project Loon — один з них. Інший технологічний гігант, Facebook, також прагне допомогти знайти вихід із ситуації, відправивши на острів команду зв’язку.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас