Кабмін пояснив, як боржнику за послуги ЖКГ оформити субсидію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пояснив, як боржнику за послуги ЖКГ оформити субсидію

Особисті фінанси
668
Кабінет міністрів пропонує українцям, які заборгували за комунальні послуги, оформити договір про реструктуризацію боргу для отримання субсидії.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-служба урядового порталу.
«Держава, надаючи субсидію, дає можливість сім’ї протягом року вирішити питання щодо накопиченої в минулому заборгованості за комунальні послуги. Якщо це не зроблено, держава знову ж таки йде назустріч громадянам і дозволяє оформити договір реструктуризації боргу з постачальником послуги для продовження субсидії на наступний рік (2017-2018 роки)», – йдеться в повідомленні у соцмережі.
У повідомленні йдеться про те, що іноді українці оскаржують у судовому порядку виставлену постачальником послуги суму заборгованості і тому відмовляються сплачувати відповідні кошти або укладати договір реструктуризації.
Уряд пішов назустріч таким сім’ям: борг за комунальні послуги, який оскаржується в суді, не впливає на субсидію. У ситуації, коли громадяни не згодні із заборгованістю, вони можуть її оскаржити.
«На підставі рішення суду про анулювання боргу або до винесення рішення суду про суму заборгованості, яка оскаржується рішенням комісій з питань призначення житлових субсидій, що працюють при органах виконавчої влади на місцях, дія житлової субсидії поновлюється з моменту припинення її виплати, тобто з травня 2017 року», – йдеться в повідомленні.
Як зазначено у повідомленні, поточна заборгованість (неоплачені комунальні послуги у березні, травні та червні) не впливає на процес перепризначення житлових субсидій на новий період.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас