У Німеччині домовилися, скільки мігрантів пускати в країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині домовилися, скільки мігрантів пускати в країну

Світ
780
Партія канцлера Німеччини Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз досягла домовленості з сестринською партією Християнсько-соціальний союз щодо верхньої межі біженців, яких країна може приймати щорічно. Про це повідомляє Deutsche Welle.
Переговори між главами Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС) з питання про верхню межу кількості біженців, яких може прийняти Німеччина, завершилися проривом. Вона складе 200 тисяч осіб щорічно, як того вимагав глава ХСС Хорст Зеєгофер.
Представники ХДС і ХСС спочатку провели окремі консультації, а потім лідер ХДС Ангела Меркель і глава ХСС Зеєгофер провели переговори віч-на-віч. В результаті сторони досягли взаєморозуміння. “Основного компромісу досягнуто. Триває робота над деталями угоди”, – повідомило джерело агентства AFP на переговорах.
Повідомляється про досягнення компромісу, який сторони мають намір досягати і на рівні Європейського Союзу. Метою цього рішення є зниження числа нелегальних мігрантів, які прагнуть потрапити до Німеччини, і ефективніша боротьба з незаконними перевізниками людей в ЄС. Водночас погоджено розширення законодавчих рамок для легальної міграції з метою поліпшення можливості надання допомоги особам, які потребують притулку.
Зокрема, передбачається ввести виняток, згідно з яким в надзвичайних ситуаціях, наприклад при гуманітарних кризах, уряд ФРН і Бундестаг будуть цілеспрямовано вирішувати, що робити з можливим припливом біженців до ЄС і Німеччини.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас