Створено дошку для серфінгу з реактивним двигуном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено дошку для серфінгу з реактивним двигуном

Технології&Авто
530
Винахід належить британській компанії Mako. Інженери розповідають, що були різні варіанти реалізації концепції, але був обраний саме реактивний двигун, що забезпечує найвищий крутний момент. 100-кубовий двигун забезпечує швидкість до 50 км / ч, чого достатньо, щоб на воді було максимально весело, пише New Atlas.
На дошці закріплений бензобак об’ємом 3 літри. Якщо до країв заповнити його 95-м бензином, то можна 40 хвилин без зупинки розсікати по хвилях. Творці говорять, що двигун просто кріпиться на дошку, тому його легко обслуговувати і ремонтувати. Сама дошка має довжину 1,8 м, і ширину 60 см, передбачається, що власники будуть возити її на дахах своїх автомобілів. Ціна на реактивну дошку стартує від $ 9800.
Маса дошки – 19 кг, а зроблена вона з вуглецевого волокна. Кажуть, що вона забезпечує високу стійкість як при ковзанні по воді під час штилю, так і на хвилях. Єдине обмеження – максимальне навантаження не повинно перевищувати 100 кг. Управління заслінкою двигуна відбувається за допомогою портативного пульта, подібного до того, що використовується для електричних скейтборду. У компанії говорять, що пульт сконструйований так, щоб навіть новачкам було просто їм управляти. При цьому через високу швидкості й крутного моменту професійні райдери теж не будуть нудьгувати.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас