Дубай може стати першим містом, що управляється за допомогою блокчейна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубай може стати першим містом, що управляється за допомогою блокчейна

Технології&Авто
834
Місто і емірат Дубай, можливо, отримають перший в світі уряд, що грунтується на блокчейні. Озвучені раніше плани щодо переходу до нової моделі до 2020 року обростають додатковими подробицями. Про них повідомляє видання ZDNet.
Ринок блокчейна зростає рекордними темпами. Основна причина його поширення — швидкість і безпека даних, а також здатність оптимізувати бізнес-рішення. Блокчейн скорочує витрати, пов’язані з фінансовою звітністю та боротьбою з шахрайством, а також додає додатковий рівень безпеки банківських операцій, медичних записів, рахунок-фактур та інших джерел конфіденційної інформації. Заснований на технології розподілених регістрів блокчейн є основою для обміну, розповсюдження та оновлення даних в мережі, яка включає в себе тисячі пристроїв.
Технологія наступного покоління відіграє ключову роль в амбіціях Дубая стати глобальним бізнес-центром і лідером розумної економіки. Незважаючи на те, що більшість ініціатив, пов’язаних з блокчейном, все ще перебувають на ранніх етапах, прогнозується, що в довгостроковій перспективі технологія призведе до реформування цілих галузей. Цей оптимізм широко поширився серед чиновників та підприємців в Дубаї. Згідно з урядовим підрозділом Smart Dubai, якому доручено впроваджувати інтелектуальні технології, використання блокчейна дозволить емірату економити 25,1 млн людино-годин або 1,5 млрд доларів на рік. Перехід до електронної обробки документів дозволить відмовитися від близько 100 мільйонів паперових транзакцій на рік.
Незважаючи на перспективи, бурхливий розвиток блокчейна в Дубаї несе і свої ризики, адже інфраструктура для підтримки всіх функцій технології ще не готова. IoT і фінансові транзакції вимагають більшої швидкості, ніж може забезпечити нинішня інфраструктура. Щоб прискорити розвиток системи, уряд і компанії працюють над вирішенням цих проблем. На думку Мохаммеда Аль-Селі, генерального директора ArabianChain Technology, в Дубаї не існує критичних перешкод для впровадження блокчейна, оскільки емірат є одним з найбільш технологічно розвинених регіонів світу. Щоб технологія блокчейна стала звичною, особливо важлива спільна робота приватного і державного сектору. Одна з причин, чому такий тип партнерства може бути успішним, полягає в тому, що блокчейн оптимізує транзакції, управління ланцюгами постачань і виробництва. Його розподілена мережа дозволить в реальному часі здійснювати взаємодію двох секторів.
Таким компаніям, як ArabianChain, амбіції уряду несуть можливості для зростання. Компанія першою в регіоні розробила публічну децентралізовану платформу для смарт-контрактів на блокчейні. Наступним кроком стане запуск торгової платформи для цифрових активів в найближчі місяці. Програма носить назву Thuraya і, ймовірно, є першою програмою для смарт-контрактів, що підтримує арабську мову. За словами Аль-Сіли, довгострокова мета компанії — забезпечити плавний перехід ісламських банківських рішень державних послуг на блокчейн. Зусилля Дубая з переходу на блокчейн підтримуються урядом, місцевими компаніями і багатонаціональними компаніями. В результаті, хоча реалізація планів емірату поки що перебуває в зародковому стані, Дубай може домогтися успіху раніше, ніж хтось очікує.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас