Monsanto опублікувала фінансовий звіт за 4 квартал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Monsanto опублікувала фінансовий звіт за 4 квартал

Світ
90
Компанія “Монсанто” опублікувала звіт про доходи за четвертий квартал. Згідно з даними, компанія поліпшила показники прибутку порівняно з аналогічним кварталом в 2016 році за рахунок збільшення продажу насіння кукурудзи та соєвих бобів.
Вчора на премаркеті акції компанії взосли на 1%, досягнувши позначки 120.65$. Позитивний звіт вийшов у період численних скарг на компанію, які звинувачують Monsanto у використанні гербіцидів, які завдали шкоди врожаям в Сполучених Штатах.
У четвертому кварталі прибуток на акцію становив 20 центів, що значно вище в порівнянні з торішніми збитками у розмірі 42 центи на акцію. Аналітики пов’язують зростання прибутку з отриманням гранту на кукурудзу в Бразилії, а також з новими податковими перевагами.
У третьому кварталі компанія також повідомила про збільшення фінансових показників. Тоді аналітики підвищили цільову вартість акцій на тлі зростаючого попиту на зернові продукти. Крім того, компанія оголосила про зниження витрат на кукурудзу і соєві боби у Сполучених Штатах. В 3 кварталі виручка Monsanto склала 4.23$ млрд., а прибуток на акцію – 1.93$, що значно перевершило прогнози аналітиків.
Виручка компанії зросла на 4.8% у річному обчисленні. Продажі насіння соєвих бобів підскочили на 22%. Продажі іншої продукції Monsanto, наприклад, насіння кукурудзи, зросли на 16% за рахунок підвищення цін в Бразилії та Аргентині.
Чистий дохід Monsanto за квартал, що завершився 31 Серпня, становив 5 центів на акцію. За аналогічний період минулого року компанія повідомила про збитки у розмірі 44 центи на акцію або 191$ млн.
В даний час компанія веде переговори про отримання схвалення регулятора на поглинання компанії Bayer AG за 66$ млрд. Тим не менш, деякі експерти вважають, що угода буде відкладена до наступного року.
Компанія оголосила, що один з їхніх продуктів, а саме соєві боби Roundup Ready 2 Xtend, покриють понад двадцять мільйонів акрів землі в Сполучених Штатах. Цей план був прийнятий компанією напередодні виникнення проблем з використанням гербіцидів.
Хоча компанія не надала прогнозів на майбутній рік, аналітики очікують, що продажі насіння соєвих бобів продовжать зростати за рахунок високого попиту в США цього року, про яке повідомляють у міністерстві сільського господарства Сполучених Штатів.
Залишайтеся в курсі останніх новин ринку, підписавшись на Trade12 сьогодні.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас