"Укроборонпром" хоче продавати американські автомати Збройним силам України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укроборонпром" хоче продавати американські автомати Збройним силам України

Технології&Авто
2838
Автоматичний карабін M4 – WAC-47, створений ДП “Укроборонсервіс” (входить в “Укроборонпром”) спільно з американської компанією Aeroscraft, представили в Україні.
Як запевняють розробники, автомат побудований за модульним принципом і дозволяє адаптувати його під різні калібри. Основною версією M4 – WAC-47 є варіант під калібр 7,62х39, але завдяки заміні модулів, можливо здійснити навіть в польових умовах за 20 секунд, M4 – WAC-47 адаптується до 5.56х45 NАТО, запевняють в “Укроборонсервісі”.
Виробляють його в Україні на основі ліцензії від уряду США.
Перша партія буде надана бійцям Збройних Сил України, Національній Гвардії та іншим силовим структурам для проведення всебічних випробувань.
Під час цих випробувань будуть перевірені бойові і експлуатаційні властивості автоматичних карабінів M4 – WAC-47, як в калібрі 7,62 так і 5,56-мм.
Після завершення випробувань і в разі прийняття автоматичних карабінів M4 – WAC-47 на озброєння, серійне виробництво нової натовської зброї буде розгорнуто на базі ДП “Укроборонсервіс”, йдеться в повідомленні “Укроборонпрому”.
У держпідприємстві акцентують на тому, що саме M4 – WAC-47 існує можливість реалізувати “плавний” і більш економічно ефективний перехід до впровадження нового для української армії натовського калібру стрілецької зброї.
Крім того можлива адаптація до 5,45х39, який також використовується в українській армії, нових типів боєприпасів: 458 SOCOM, надпотужного і важкого патрона з дозвуковою кулею, або 6.8 SPC II з високою кінетичною енергією та іншими властивостями.
Ще однією важливою перевагою модульної конструкції автомата в “Укроборонсервісі” називають можливість використання різних за довжиною дул відповідно до потреб: 10.5”, 11.5”, 14.5”, 18” або 24”. Це дозволяє варіювати зброю відповідно до індивідуальних завдань бійця. Наприклад, піхотний снайпер може використовувати довге 24-дюймове дуло, яке забезпечує ведення ефективного прицільного вогню на 600 метрів, в той час, коли коротке в 10,5 дюймів дуло краще відповідає потребам індивідуальної компактної автоматичної вогнепальної зброї.
Варто зазначити, що на основі американського автомата в Україні вже виробляється зброя Zbroyar.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас