Іран хоче орендувати в Україні землі для вирощування сільскогосподарських культур — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран хоче орендувати в Україні землі для вирощування сільскогосподарських культур

Аграрний ринок
1525
Іран та Україна зацікавлені створювати спільні підприємства в сфері сільського господарства.
Про це повідомляє прес-служба Торгово-промислової палати України за підсумками зустрічі керівництва ТПП і делегації Ісламської Республіки Іран.
Члени делегації зацікавлені у веденні екстериторіального сільського господарства, тобто в оренді сільськогосподарських угідь для вирощування пшениці, кукурудзи, сої, рапсу та інших культур. Крім того, іранська сторона не проти купувати готову продукцію.
Початкові цифри оренди – 5 тис. га. Амбіційний проект покликаний забезпечити ринок країн Перської затоки, де є висока потреба в продуктах сільського господарства.
Сторони також обговорили можливість викуповувати готові с/г компанії та створювати спільні підприємства з українськими партнерами.
Зазначається, що в Україні нині зареєстровано 40 компаній з іранським капіталом. В структурі загального експорту з України до Ісламської Республіки Іран частка сільськогосподарської та харчової продукції складає понад 60%. Наразі Іран є активним імпортером українських зернових, які у структурі експорту значно переважають іншу продукцію.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас