Блокчейн використовуватимуть для контролю за епідеміями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокчейн використовуватимуть для контролю за епідеміями

Технології&Авто
426
У 2018 році Центр контролю та профілактики захворювань (CDC) протестує блокчейн-платформу для відстеження спалахів захворювань на території США. Медики зможуть вносити дані до єдиного реєстру, а CDC буде отримувати до них доступ в реальному часі. В майбутньому така система допоможе швидше реагувати на початок епідемій.
Центр контролю та профілактики захворювань (CDC) створив підрозділ, який досліджує сценарії застосування блокчейну для роботи організації. Нову команду програмістів CDC очолив головний розробник архітектури ПЗ Джим Назр. За словами Назра, центр вже експериментував з різними базами даних і поки найперспективнішою залишається технологія зашифрованого реєстру.
Наступного року розробники повинні представити готовий продукт на базі блокчейну. Як повідомляє MIT Technology Review, експерти планують створити систему для роботи з даними під час епідемій, а також базу для контролю за зловживанням опіоїдами.
Вся діяльність CDC будується на зборі даних. Як тільки де-небудь в США реєструють вірусне захворювання, наприклад, гепатит A, відомості передають у центр. Медичні установи і представництва постійно передають інформацію в CDC, але через ризики витоку даних цей процес затягується. Глава розробок Джим Назр сподівається, що використання зашифрованого реєстру спростить і автоматизує роботу з інформацією.
Центр вже має мобільний додаток, в який медики вносять відомості про пацієнтів і визначають кількість необхідних препаратів. Цей процес команда розробників планує перенести на блокчейн-платформу.
Експерти вважають, що використання блокчейну дозволить передавати дані в режимі реального часу – а це особливо важливо в період епідемій. CDC не збиратиме інформацію і оброблятиме її після отримання – всі відомості будуть надходити до єдиного реєстру автоматично. Доступ до інформації матимуть не тільки епідеміологи, а й лікарні, регулятори і аптечні пункти.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас