Раді запропонували прийняти законопроект про "мовчазну згоду" при реєстрації податкових накладних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді запропонували прийняти законопроект про "мовчазну згоду" при реєстрації податкових накладних

Казна та Політика
1132
Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді прийняти законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, які передбачають принцип “мовчазної згоди” при реєстрації податкових накладних.
Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні в середу.
“Цей законопроект дозволяє врегулювати проблеми, з якими зіткнулася Державна фіскальна служба в роботі системи автоматичного блокування податкових накладних. Законопроект передбачає механізм “мовчазної згоди”. Якщо протягом п’яти днів не зареєстрована податкова накладна, вона вважається зареєстрованою”, – пояснив міністр фінансів Олександр Данилюк , представляючи законопроект на засіданні Кабміну в середу.
Він також нагадав, що в середу парламентський комітет з питань податкової та митної політики буде розглядати законопроект (№7115), який передбачає внесення змін в роботу системи автоматичної реєстрації податкових накладних. За словами О.Данилюка, Мінфін не підтримує такі кроки.
“Поки я прем’єр-міністр, я не дам зруйнувати систему публічного адміністрування ПДВ… Позиція уряду одноголосна: ніякого повернення схем не буде… Ми прийняли історичне рішення про впровадження системи прозорого відшкодування ПДВ, яка весь час була корупційною”, – сказав під час засідання прем’єр міністр Володимир Гройсман.
Він також підкреслив, що позиція президента така ж.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас