Нацкомісія: прогнози Міненерго свідчать про можливе здорожчання електрики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомісія: прогнози Міненерго свідчать про можливе здорожчання електрики

Казна та Політика
575
Прогнозний баланс електроенергії Міністерства енергетики та вугільної промисловості України містить передумови для підвищення тарифів на електроенергію у наступному році.
Про це у Facebook написав голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк.
“Останні кілька місяців були заяви різних урядовців щодо підстав для зниження чи непідвищення тарифів, або узагальнено “послуг ЖКП”. Вчора отримали прогнозний баланс електроенергії на 2018 затверджений Міністерством енергетики. Він свідчить про протилежне”, – написав Вовк.
За даними НКРЕКП, основними факторами для підвищення є інфляція, знецінення гривні, підвищення заробітної плати, а також зростання частки теплової генерації на 1%.
“Вказані фактори знаходяться поза межами компетенції НКРЕКП, але суттєво впливають на рівень тарифів”, – зазначили у комісії.
Баланс Міненерговугілля, зокрема, передбачає скорочення частки АЕС у виробництві електроенергії у 2018 році з 54,2% до 52,7%, а ГЕС – з 5,3 до 5%. Частка ТЕС зросте з 30,2% до 31,2%, ТЕЦ і когенераційних установок – з 7,2 до 7,6%. Частка альтернативних джерел зросте на 0,1% – з 1,2% до 1,3%, виробництво електроенергії блок-станціями лишиться на рівні 1%.
Крім того, у Міненерговугілля розраховують, що загальне виробництво електроенергії в 2018 році зросте на 1,2%.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас