До Європейського суду з прав людини подали скаргу на скандальну формулу "Роттердам+" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Європейського суду з прав людини подали скаргу на скандальну формулу "Роттердам+"

Енергетика
516
Експерт з енергетичних питань, колишній член Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Андрій Герус подав скаргу до Європейського суду з прав людини щодо застосування в Україні формули ціноутворення на енергетичне вугілля «Роттердам плюс».
Про це Герус написав на своїй сторінці в Facebook. Він зазначив, що українські суди раніше відмовилися задовольнити його позов про скасування формули.
«Таким чином, ми вважаємо, що були позбавлені права на правосуддя. Також ми вважаємо, що всі українські споживачі через такі рішення як «Роттердам+» позбавлені права на справедливе, обґрунтоване і законне тарифоутворення. Європейська комісія ще навесні заявляла про контроверсійність цієї формули, на відміну від наших чиновників і керівників. Тому далі будемо шукати справедливості в ЄСПЛ та інших європейських органах», – написав він.
Герус нагадав, що формула ціноутворення на енергетичне вугілля «Роттердам плюс» працює з квітня 2016 року.
«Кожного місяця вона приносить близько 1 млрд грн необґрунтованих надприбутків теплової генерації, 75% якої належить компанії ДТЕК Рината Ахметова. На сьогодні це вже 19 млрд грн», – зазначив експерт.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас