Вінниця приєдналась до програми Ощадбанку "Будуй своє" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вінниця приєдналась до програми Ощадбанку "Будуй своє"

Кредит&Депозит
146
Сьогодні міський голова Вінниці Сергій Моргунов та голова правління Ощадбанку Андрій Пишний підписали Меморандум про співробітництво для підтримки малого та середнього бізнесу у Вінниці. Це підписання стало першим договором співпраці між Ощадбанком і місцевим органом влади після старту національної програми «Будуй своє».
Програма банку, до якої долучається Вінницька міська рада, передбачає запровадження нового продукту для легкого старту власної справи, участь підприємців у партнерських програмах від великого бізнесу, навчальний та фінансовий компоненти. Зусилля для реалізації цієї програми об’єднують центральні та місцеві органи влади, представники міжнародних організацій та кращі українські компанії.
Наразі вже існують 12 місцевих ініціатив, згідно з якими підприємці з 10 регіонів України отримують часткову компенсацію витрат по кредитах в Ощадбанку. Найближчим часом очікується підписання подібних угод ще з 18 органами місцевої влади з 11 регіонів. Такі домовленості по всій країні, віднині об’єднані програмою Ощадбанку «Будуй своє», стимулюватимуть місцевий економічний розвиток, що врешті-решт сприятиме створенню нових робочих місць та додатковим надходженням до місцевих бюджетів.
Угода між Вінницькою міською радою та Ощадбанком передбачає розробку та впровадження нових фінансових інструментів підтримки підприємців МСБ, залучення міжнародних організацій, фінансову підтримку підготовки бізнес-планів та технічно-економічних обґрунтувань. Згідно з цією програмою підприємці, що відповідають певним вимогам, зможуть отримати компенсацію частини кредиту на поповнення обігових коштів і придбання та амортизацію основних засобів. Терміни кредитування за програмою, максимальний розмір кредиту, вимоги до учасників програми та порядок відшкодування набудуть чинності після затвердження на сесії Вінницької міської ради.
«Спільні з Ощадбанком програми полегшення кредитного навантаження на підприємців за рахунок державної компенсації відсотків чи тіла кредиту вже успішно функціонують у десяти регіонах. Вітаємо Вінницю в сім’ї громад, дружніх до підприємництва! – зазначив з цього приводу голова правління Ощадбанку Андрій Пишний. – Децентралізація надала місцевим бюджетам небачені до цього ресурси, і нині від керівництва органів влади на місцях залежить, яким чином вони будуть використані. Їх можна просто покласти на депозит, втрачаючи можливості пожвавити економічне життя регіонів, а можна – як зробили у Вінниці – інвестувати в економічне майбутнє своїх регіонів. Закликаємо органи місцевої влади долучатись до програми «Будуй своє», тим самим забезпечуючи поліпшення добробуту громад».
«Останнім часом ми багато говоримо про залучення європейських інвестицій, проте недостатньо уваги приділяємо внутрішнім інвестиціям, розвитку внутрішнього малого і середнього бізнесу. А цей проект спрямовано саме на те, щоб розширити можливості МСБ в Україні.
Саме тому нам дуже приємно, що проект Ощадбанку “Будуй своє” починає співпрацю з Вінницею. Для міста цей проект – нові робочі місця, більше податків до міського бюджету, прозорість розвитку бізнесу», – наголосив вінницький міський голова Сергій Моргунов.
Вінниця приєдналась до програми Ощадбанку "Будуй своє"
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас