Товарні поїзди Ikea підуть із Китаю до Швеції через Естонію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Товарні поїзди Ikea підуть із Китаю до Швеції через Естонію

Світ
933
В даний час Ikea доставляє в Європу вироблені в Китаї меблі і предмети інтер’єру морем, але у співпраці з Естонією шведський концерн спробує швидший варіант доставки залізницею через Казахстан і Росію в Палдіскі, а потім морем до Швеції в порт Капельшер.
Про це повідомляє ERR з посиланням на Eesti Päevaleht.
За словами голови правління EVR Cargo Рауля Тамсалу, до теперішнього часу ціни на перевезення залізницею і морським транспортом зрівнялися.
“Якщо раніше відправка контейнера морем з Китаю в Європу коштувала близько 600 доларів, то тепер ціна зросла вже до 1500 доларів”, – сказав Тамсалу.
При цьому доставка залізницею приблизно втричі швидша. “Це приблизно та ж ціна, що і залізницею, але товари можна доставити не за 45 днів, а за 10-12”, – пояснив він.
Глава Естонської залізниці Ерік Лайдвее сказав, що перший пробний поїзд з Китаю очікується в листопаді, хоча він не зміг підтвердити, чи буде він перевозити товари для Ikea.
Нові вантажі мають життєво важливе значення для Естонської залізниці, яка протягом декількох років стикається зі значним падінням вантажоперевезень.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас