Жодних паперів. Українським водіям дозволили оформляти ДТП через інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жодних паперів. Українським водіям дозволили оформляти ДТП через інтернет

Особисті фінанси
2485
Моторне (транспортне) страхове бюро (МТСБУ) запровадило інформаційну систему Електронний європротокол з жовтня.
Про це повідомили в прес-службі бюро.
Тепер за допомогою системи Електронний Європротокол в Україні з’явилася можливість оформити європротокол не тільки в паперовій, але і в електронній формі.
“Згідно з рішенням президії МТСБУ від 13 липня поточного року №403/2017, з жовтня європротокол, оформлений з використанням зазначеної системи, є повним аналогом європротоколів, відправлених або пред’явлених страховику в паперовій формі”, – йдеться в повідомленні.
Відзначимо, що система доступна за посиланням.
Система Електронний європротокол передбачає внесення основних даних, необхідних для оформлення протокола учасниками ДТП, їх автоматичне доповнення даними Централізованої бази даних (ЦБД) МТСБУ. Крім того, вона буде автоматично інформувати страховиків про настання ДТП.
Також європротоколи, заповнені в електронній формі, практично виключають помилки при їх заповненні. Таким чином, виключають випадки відмови недобросовісних страховиків у відшкодуванні збитків через формальні ознаки наявності помилок, яких важко уникнути при оформленні паперового бланка.
Виходячи із заповнених обставин ДТП, система запропонує набір типових схем ДТП, з яких можна вибрати ту, яка повністю відповідає обставинам події, а якщо жодна із запропонованих схем не підходить, схему ДТП треба скласти самостійно, сфотографувати її і розмістити фото відповідно до інструкцій системи.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас