День фінансів, 2 жовтня: можливе зростання тарифів, зміна правил отримання спадщини і новина для любителів авто на литовських номерах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 2 жовтня: можливе зростання тарифів, зміна правил отримання спадщини і новина для любителів авто на литовських номерах

1837
Поки весь світ обговорює події в США і Каталонії, ми пропонуємо вам поглянути на підсумки понеділка, 2 жовтня, без масових убивств і референдуму. Тільки про фінанси:
В Україні вводять міжнародний податковий стандарт. Наша країна приєднається до понад 100 країн світу, які вводять новий стандарт з обміну інформацією для боротьби з ухиленням від сплати податків.
У Кабміні прогнозують зростання комунальних тарифів наступного року на 20%. В основу консенсус-прогнозу Міністерства економічного розвитку і торгівлі, опублікованого на сайті відомства, закладено сценарій, який передбачає зростання в 2018 році тарифів на газ на 19%, на опалення, гарячу воду і електроенергію – на 20%.
«Укртелеком» підвищив тарифи на низку послуг. З 1 жовтня 2017 року ПАТ “Укртелеком” збільшило вартість пакетних хвилин, в які входять міжміські дзвінки, дзвінки на мобільні телефони, а також телефонні розмови з абонентами SIP-телефонії.
Лагард висловилася про те, чи є криптовалюта загрозою для банків. Центробанки і фінансові інститути по всьому світу все уважніше стежать за ринком цифрових валют, який швидко зростає, а також придивляються до технології блокчейн, на якій засновані криптовалюти.
В Україні змінили правила отримання спадщини – юристи. Відповідну позицію видав Верховний суд у справі під № 6-1320цс17. Пославшись на цей висновок ВСУ, тепер спадкоємець може заявити про свої права на майно близької людини протягом шести місяців з того моменту, як він дізнався про зміст заповіту або про отримання спадщини іншими претендентами.
Для любителів авто на литовських номерах є неприємна новина. З 1 вересня в Литві змінилися правила реєстрації авто. Раніше нерезидентів-покупців авто з Литви можна було вписати в техпаспорт. Тепер же ця «лазівка» закрилася. Як пишуть у соцмережах, це неприємна новина, оскільки багатьом «грів душу» той факт, що вони були вписані в техпаспорт і умовно вважали себе «власниками авто».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас