Розроблено пістолет, який неможливо відстежити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено пістолет, який неможливо відстежити

Технології&Авто
1918
Американський крипто-анархіст Коді Вілсон в неділю оголосив про випуск нового ПЗ для створеного ним 3D-принтера зброї, відомої як Ghost Gunner. Новий код дозволяє роздрукувати раму для самозарядного пістолета Кольт-45 у себе вдома без серійного номера і ліцензії, пише Wired.
Рама – єдина частина пістолета, що підлягає обов’язковій реєстрації. Згідно з чинним законодавством США, будь-яка інша частина зброї може бути замовлена ​​онлайн без будь-яких питань. Створення рами вдома означає, що весь процес складання пістолета не потребуватиме ідентифікації, отримання ліцензії і серійного номера, який дозволив би владі відстежити його походження.
Кілька років тому Коді Вілсон роздрукував на 3D-принтері перший в світі бойовий пістолет із пластику й виклав свій код у відкритий доступ. Потім він почав продавати власний принтер-верстат, який дозволяє десь за годину створити у себе вдома раму напівавтоматичної гвинтівки AR-15 зі шматка алюмінію. Сьогодні нове ПЗ дозволить власникам принтера створити раму M1911, популярного класу напівавтоматичних пістолетів, на основі якої роблять Кольт-45. У планах Вілсона – код для друку Глок-17 і інших популярних моделей.
Коді Вілсон найбільш відомий як засновник некомерційної організації Defense Distributed, яка розробляє і публікує проекти створення зброї з відкритим вихідним кодом, які підходять для 3D-друку. На сайті Defense Distributed йдеться, що метою організації є «захист людського і громадянського права зберігати і носити зброю, гарантованого Конституцією Сполучених Штатів», а також «спільно виробляти, публікувати і поширювати суспільну інформацію та знання, пов’язані з цифровим виготовленням зброї».
Крім того, Коді Вілсон є одним з творців технології зберігання біткойнів Dark Wallet, яка дозволяє приховати свої операції від контролюючих органів. За останні чотири роки його двічі включали в список найнебезпечніших людей світу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас