ПУМБ допомагає зберегти спадщину Пархомівського музею для майбутніх поколінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПУМБ допомагає зберегти спадщину Пархомівського музею для майбутніх поколінь

Особисті фінанси
43
Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) передає у власність музейникам Харківщини будівлю Пархомівського художнього музею. Цю будівлю банк викупив з торгів під час процедури ліквідації колишнього власника, за підтримки Харківської ОДА.
Урочиста передача приміщення відбувалася 30 вересня в с. Пархомівка Харківської обл. за участю голови ХОДА Юлії Світличної, голови правління ПУМБ Сергія Черненка, директора Харківського художнього музею Валентини Мизгіної та директора Пархомівського художнього музею Олени Семенченко.
Пархомівський художній музей ім. П.Ф. Луньова є цінним надбанням української культури. Вже понад 60 років працівники музею та його друзі оберігають унікальні твори, даючи можливість кожному відвідувачу познайомитися з оригіналами робіт найвидатніших майстрів графіки, скульптури і живопису — Пікассо, Малевича, Верещагіна, Шишкіна, Левітана, Кандинського, Їжакевича, Касіяна та інших. В колекції музею є також ескізи Володимира Маяковського й олівцевий малюнок видатного українського поета та художника Тараса Шевченка.
Роками в життєдіяльності та розвитку музею беруть активну участь поціновувачі справжнього образотворчого мистецтва. Дізнавшись про будівлю музею під час ліквідації у процедурі банкрутства одного зі своїх боржників, ПУМБ прийняв рішення передати право власності на будівлю керівництву музею. Банк став переможцем торгів з викупу приміщення і, наслідуючи найкращі традиції українського меценатства, передає його як благодійний внесок на баланс обласного комунального закладу «Харківський художній музей», відділом якого є Пархомівський музей.
Голова ХОДА Юлія Світлична:
«Сьогоднішня подія є яскравим прикладом ефективної співпраці органів державної влади та соціально відповідального бізнесу. Хочу висловити вдячність керівництву банку ПУМБ за активну громадянську позицію та підтримку багатих традицій харківського меценатства. Спільними зусиллями ми змогли знівелювати наслідки несправедливості. І тепер жителі Харківщини та всієї України мають можливість насолоджуватися світовими шедеврами в стінах цього унікального музею».
Голова правління ПУМБ Сергій Черненко:
«Колекція Пархомівського музею вражає — 3,5 тисячі унікальних експонатів різних епох. Це один з найкращих сільських музеїв країни, надбанням якого пишатимуться майбутні покоління. Наше рішення викупити та передати будівлю не є випадковим. Ця добра справа втілює у життя корпоративну цінність ПУМБ — відповідальність. Меценатство — це невід’ємна частина становлення українського народу та соціальна проекція нашого теперішнього і майбутнього. Переконаний, що сільські музеї варті уваги і підтримки з боку великого бізнесу та шанувальників української культури».
За матеріалами:
ПУМБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас