Уряд хоче перевести стипендії у коледжах та технікумах на місцеві бюджети – CEDOS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд хоче перевести стипендії у коледжах та технікумах на місцеві бюджети – CEDOS

Казна та Політика
453
У підготовленому урядом проекті бюджету освіти і науки на 2018 рік передбачено виділення 7,36 млрд гривень на витрати, пов’язані з дослідженнями. Про це у своїй статті для DT.UA пишуть керівник відділу аналізу освітньої політки аналітичного цента CEDOS Єгор Стадний і аналітик CEDOS Ірина Когут.
Наголошується, що кошти на дослідження розподілені між 28 розпорядниками.
“Левова частка цих коштів спрямовується до НАН, МОН та галузевих академій. Порівняно з минулим роком, усі академії, крім мистецьких, мають отримати більше фінансування. Видатки НАН зростуть на 30% і сягатимуть 3,5 млрд гривень. Важливо, що окремим рядком закріплено 500 млн гривень для тих підрозділів НАН, які успішно пройдуть нову атестацію”, – йдеться в статті.
Крім цього, планується збільшення видатків на дослідження в системі МОН. Збільшені витрати на дослідження, що проводяться вищими навчальними закладами (з 621 до 698 млн гривень), крім того, збільшено внесок за участь у програмі “Горизонт–2020” (з 208 до 232 млн гривень) та фінансування для Антарктичної станції “Академік Вернадський” (з 58,9 до 72,4 млн гривень).
Водночас понад 355 млн гривень розділені між 20 різними відомствами і міністерствами на оплату прикладних досліджень та наукових експертиз, а також на підготовку аспірантів і докторантів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас