Tesla за своєю структурою неприбуткова - інвестор Джим Чанос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla за своєю структурою неприбуткова - інвестор Джим Чанос

Технології&Авто
1047
Відомий трейдер і інвестор Джим Чанос в інтерв’ю Bloomberg нагадав про обіцянки, які Tesla давала ще три роки тому. Чанос зазначив, що компанія повинна була стати прибутковою до 2017 року, але з року в рік вона продовжує втрачати гроші. Водночас на ринок електромобілів виходять серйозні конкуренти.
В інтерв’ю Bloomberg інвестор Джим Чанос назвав Tesla неприбутковою за структурою компанією з надмірною часткою позикового капіталу. «Якщо вірити сказаному три роки тому, то Tesla повинна отримувати прибуток вже зараз. Тепер цей термін змістився до 2020 року. Вважаю, в 2019-му мова піде вже про 2025 рік», — іронічно зауважив Чанос.
Трейдер і раніше критикував компанію Ілона Маска. Чанос відомий своїми ставками на зниження, і у випадку з Tesla він рекомендував займатися саме короткими продажами. Він також назвав акції компанії «культовими», а її інвесторів — надмірними оптимістами.
Незважаючи на це, акції компанії в цьому році зросли на 59%, а за капіталізацією Tesla в певний момент обходила GM і Ford.
Хоча Чанос визнає, що Маск має візіонерські якості, а випущений седан Tesla Model S виглядає привабливо, у компанії все одно багато недоліків. У розробці безпілотних технологій Tesla вже відстала від конкурентів, а випуск електрокара Model 3 став поспішним рішенням на догоду інвесторам, впевнений Чанос. Також трейдер розкритикував купівлю компанії SolarCity, яка займається виробництвом і встановленням сонячних панелей. За словами Чаноса, через цю угоду акціонери щорічно втрачають близько $1 млрд.
Інша проблема Tesla — це поява серйозних конкурентів на ринку електромобілів. «Конкуренція загострилася. На ринок вийшли прибуткові компанії з хорошим фінансуванням», — заявив експерт.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас