Порт Роттердам відкрив дослідницьку блокчейн-лабораторію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порт Роттердам відкрив дослідницьку блокчейн-лабораторію

Фінтех і Картки
314
Найбільший порт Європи Роттердам відкрив дослідницьку лабораторію, яка буде займатися прикладними дослідженнями технології розподіленого реєстру.
Як наголошується в прес-релізі, створена зусиллями муніципальної влади Роттердама і керівництвом порту лабораторія BlockLab займеться дослідженнями можливостей блокчейна для логістичних процесів та ефективного управління вантажопотоками.
Перші кроки лабораторії будуть включати запуск блокчейн-додатків для фондового фінансування логістичного сектору, розроблених спільно з IT-компанією Exact і одним з найбільших в Нідерландах банком ABN AMRO.
“Незважаючи на величезну увагу до блокчейну, насправді існує не так багато повнофункціональних додатків на базі цієї технології. Разом з BlockLab ми змінимо цю ситуацію. Це важливо, оскільки ми потребуємо справжніх інновацій, які ляжуть в основу нової економіки. І блокчейн може допомогти в цьому”, – сказав заступник мера Роттердама Маартен Страйвенберг.
Зусилля команди BlockLab будуть спрямовані не тільки на інноваційні рішення в сфері портової логістики. Лабораторія також буде займатися дослідженнями можливостей технології розподіленого реєстру для її застосування у сфері відновлюваної енергетики, зокрема, для побудови “розумних мікромереж”.В кінці минулого року порт Роттердам став учасником блокчейн-консорціуму, що спеціалізується на питаннях логістики.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас