МВФ готовий обговорювати з владою України зміни в пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ готовий обговорювати з владою України зміни в пенсійну реформу

Казна та Політика
644
Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий обговорювати з владою України зміни в законопроект про підвищення пенсій (№6614) у рамках визначених Фондом і Світовим банком (СБ) цілей пенсійної реформи, повідомив офіційний представник МВФ Вільям Мюррей.
“Ми закликаємо владу і парламент забезпечити, щоб законопроект про підвищення пенсій досяг цілей реформи, які були розроблені МВФ і СБ. Ми готові до подальшої співпраці з владою щодо будь-яких можливих змін, які можуть знадобитися в цей проект закону”, – сказав він під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер.
У. Мюррей також нагадав, що реалізація пенсійної реформи залишається вирішальною умовою для четвертого перегляду програми співпраці з Україною.
Як повідомлялося, СБ і МВФ у спільному листі до уряду України висловили побоювання щодо внесених у законопроект про пенсійну реформу (№6614) змін під час його підготовки до другого читання, повідомила директор СБ по Україні, Білорусі та Молдові Сату Кахконен.
Мова, зокрема, йде про виплату тимчасової допомоги непрацюючим особам, які досягли 60-річного віку, без необхідного для отримання пенсії страхового стажу; індексація пенсій у 2018-2020 роках, а потім автоматично згідно з формулою.
МВФ і СБ вважають, що в 2018 році індексацію пенсій проводити не варто, а з 2019 року індексацію варто проводити згідно з чіткою формулою. Також вони виступають проти введення накопичувальної пенсійної системи з 2019 року і розширення переліку видів діяльності, яку можна буде враховувати у пенсійний стаж (навчання у вузі, підприємництво спрощенців, декретні відпустки).
Міністерство соціальної політики передало СБ і МВФ свої пропозиції щодо норм пенсійної реформи, які викликали сумніви у міжнародних партнерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас