Кіберполіція розкрила екс-держслужбовця, який торгував закритими персональними даними українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція розкрила екс-держслужбовця, який торгував закритими персональними даними українців

Кримінал
606
Колишній технічний співробітник Пенсійного фонду України продавав через інтернет бази з персональними даними українців, які заборонені у вільному доступі і захищаються законом. Всього у розпорядженні злочинця правоохоронці виявили 250 таких баз.
Співробітники київського управління департаменту Кіберполіції спільно зі слідчим управлінням поліції Київської області провели обшук у підозрюваного — 40-річного жителя Київської області — і виявили на його комп’ютері 250 різних баз даних, серед яких в тому числі бази даних пенсійного фонду. За даними поліцейських, ці бази зловмисник продавав через інтернет. Хто і з якою метою купував цю інформацію — не повідомляється.
Наразі не відомо, як злочинець отримував доступ до вищезазначених баз даних. У Кіберполіції не виключають, що він міг зламувати комп’ютери, заражаючи їх шкідливим кодом. За даним фактом розглядається питання про відкриття кримінального провадження за ст. 361 КК України. В рамках обшуку у зловмисника вилучили і мережеву комп’ютерну техніку, яку він використовував для поширення закритих даних.
А поки що на екс-чиновника порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас