Фінкомітет Ради розпочав роботу над законопроектом про криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінкомітет Ради розпочав роботу над законопроектом про криптовалюти

Казна та Політика
518
Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності почав розробку законопроекту, який дозволить врегулювати статус криптовалют в Україні, повідомив голова комітету Сергій Рибалка.
“У нашому парламентському комітеті ми почали роботу над законопроектом про криптовалюти, які стають все більш популярними в світі. Їх світовий обсяг перевищив $160 млрд… Ми не маємо права закривати очі на це питання”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.
За словами Рибалки, на сьогоднішній день криптовалюта – вкрай ризикований спекулятивний фінансовий інструмент.
“Досвід нашого банкопаду і фінансових пірамід зобов’язує нас думати про захист інтересів людей, яких можуть масово обдурити. На нараді в комітеті були присутні представники Національного банку України, Міністерства фінансів, інших державних органів, а також представники ринку криптовалют, серйозні експерти. Збираємо думки, пропозиції і будемо писати проект закону”, – зазначив він.
Водночас голова фінкомітету Ради вважає, що розроблений проект закону дозволить врегулювати це питання і буде сприяти залученню інвестицій в Україну.
“Наш IT-потенціал дозволяє Україні претендувати на лідерство у розвитку нових фінансових технологій, нам вкрай необхідний розвиток цивілізованого ринку. Також нам не завадить залучення нових інвестицій”, – підкреслив Рибалка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас