В НБУ повідомили про чистий прибуток банківської системи за 8 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ повідомили про чистий прибуток банківської системи за 8 місяців

Фондовий ринок
528
Чистий прибуток після оподаткування платоспроможних банків України за січень-серпень 2017 року становив 3,43 млрд грн.
Про це сказав в. о. голови Національного банку України Яків Смолій у ході зустрічі із керівниками сорока найбільших банків України, повідомляє прес-служба регулятора.
«Маємо зберегти і посилити позитивні тенденції, які нині спостерігаємо у банківському секторі. Так, за вісім місяців 2017 року чистий прибуток після оподаткування платоспроможних банків становив 3,43 млрд грн. Радує, що навіть з урахуванням збитків двох великих банків, викликаних відрахуваннями в резерви, банківська система залишилася прибутковою», – сказав в. о. голови Національного банку.
З його слів, стабільно зростають обсяги золотовалютних резервів: із початку року Національний банк викупив на ринку понад півтора мільярда доларів США. В той же час невеликі коливання на валютному ринку Національний банк згладжував, виходячи на ринок з інтервенціями.
Для зміцнення позитивних тенденцій має відновитися кредитування банками реального сектору економіки. Таке завдання, на думку Смолія, є пріоритетним для банків.
«Ми розуміємо, що на заваді повноцінному відновленню кредитування стоять високі юридичні ризики, а також законодавчі перепони. Ці проблеми могли б бути вирішені за умови підтримки Верховною Радою важливих законопроектів з питань функціонування фінансового сектору. Це передусім законопроекти щодо захисту прав кредиторів та з питань банкрутства», – зауважив Смолій.
Він також нагадав очільникам банків про трансформацію моделі грошового обігу та поступовий перехід до делегованої моделі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас