Ставка RAB-тарифу повинна перевищувати банківські депозити — експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставка RAB-тарифу повинна перевищувати банківські депозити — експерт

Казна та Політика
736
Ставка при RAB-регулюванні повинна бути такою, щоб у акціонерів розподільних компаній була економічна зацікавленість інвестувати в модернізацію електричних мереж. Таку думку висловив Олексій Дубовський, голова біржового комітету Української енергетичної біржі (КЕБ).
«В принципі будь-які інвестиції повинні окупатися. І, умовно кажучи, у бізнесу є два варіанти: або покласти гроші на депозит (і ми дивимося, які зараз ринкові ставки за депозитами), або вкласти їх у виробництво. Звичайно, відсотки в RAB-регулюванні не повинні бути нижчими, ніж зараз банки платять за депозит», — заявив Олексій Дубовський.
Стимулююче тарифоутворення або RAB-регулювання (Regulatory Asset Base — регульована база активів) — система довгострокового тарифоутворення, основною метою якої є залучення інвестицій у розвиток і модернізацію електричних мереж. Ця система широко застосовується в США, Канаді, Європі та Австралії.
Впровадження RAB-регулювання передбачено Угодою про асоціацію України з ЄС в частині імплементації Директиви 2009/72/ЄС.
Нагадуємо, що на порталі Finance.UA працює спеціальна програма Бонус до депозиту. За її допомогою можна суттєво збільшити процентну ставку за вкладом!
Як це зробити? Лише три кроки:
1. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.UA.
2. Обирайте зручну для Вас програму від банків у гривні, доларах або євро.
3. Оформляйте заявку на сайті!
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас