Експерт: «2018 року Україна приєднається до міжнародної системи автоматичного обміну інформацією про банківські рахунки» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: «2018 року Україна приєднається до міжнародної системи автоматичного обміну інформацією про банківські рахунки»

Казна та Політика
1163
Державне агентство з питань електронного урядування України підписало з Національним відділенням Transparency International і глобальним регістром бенефіціарів OpenOwnership меморандум про співробітництво, реалізація якого дозволить передати інформацію про кінцевих бенефіціарів до глобального реєстру бенефіціарних власників компаній. Про це в рамках Private Banking Summit розповів фінансист, агент банку Edmond de Rothschild Ігор Кушнарьов.
«Ми знаємо, що Кабінет міністрів України розпорядженням від 9 листопада 2016 року №812-р схвалив проект угоди з урядом США для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень американського закону про податкові вимоги до іноземних рахунків (FATCA). Тобто, Україна має намір приєднатися до міжнародної системи обміну інформацією, і вже 2018 року вітчизняна фіскальна служба планує отримувати відомості про своїх резидентів від податкових органів інших країн», – зазначив Ігор Кушнарьов.
Експерт: «2018 року Україна приєднається до міжнародної системи автоматичного обміну інформацією про банківські рахунки»
На фото зліва направо: Игор Кушнарьов, Корнелія Токар, Олександр Степашко.
За його словами, повне впровадження автоматичної передачі інформації, коли і інші країни будуть отримувати інформацію про стан рахунків їхніх резидентів від української фіскальної служби, – тривалий і складний процес. Адже для цього необхідно підписання низки міжнародних договорів, подальша імплементація їх норм у національне законодавство, а також розвиток необхідної інфраструктури.
Експерт нагадав, що в 2010 році в США був прийнятий Закон FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act), згідно з яким країни світу надсилають регулярні звіти в американську податкову службу (IRS) про всі рахунки американських громадян, відкриті в цих країнах. По суті FATCA – національний Закон, але його дія опосередковано поширюється на інші країни світу: зарубіжні країни повинні направляти регулярні звіти в американську податкову службу (IRS) про всі рахунки американських громадян, відкриті в цих країнах. Внаслідок прийнятого в США закону інші країни замислилися над створенням подібного механізму обміну інформацією в автоматичному режимі, але вже у глобальному масштабі та на основі взаємності. Так з’явився «Єдиний Стандарт Звітності» (CRS).
«У Євросоюзі імплементація стандарту CRS була проведена у вигляді поправок до Європейської Директиви про Адміністративне Співробітництво. Цей документ діє тільки у відносинах між країнами – членами ЄС. Але імплементація стандарту CRS може здійснюватися й іншими країнами – при укладанні двосторонніх міжнародних договорів у податковій сфері: договорів про усунення подвійного оподаткування, договорів про обмін податковою інформацією або при укладанні багатосторонніх конвенцій з питань обміну податковою інформацією», – зазначив в рамках своєї доповіді на Private Banking Summit фінансист, агент банку Edmond de Rothschild Ігор Кушнарьов.
Нагадаємо, в Києві 26-27 вересня проходить Private Banking Summit, в рамках якого провідні економісти та фахівці в банківській сфері проводять експертизу ринку послуг private banking, а також діляться досвідом вирішення проблем у цій сфері.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас