В Україні запустять новий механізм монетизації субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запустять новий механізм монетизації субсидій

Казна та Політика
944
Міністерство фінансів України чекає запуску нового механізму монетизації субсидій на оплату житлово-комунальних послуг при його схваленні урядом вже з 1 січня 2018 року.
Як повідомляється на сторінці Мінфіну в соцмережі Facebook, відповідний проект, розроблений міністерством і схвалений урядовим комітетом, оприлюднено для громадського обговорення.
«За результатами громадського обговорення проект постанови буде винесено на розгляд уряду, і, у разі схвалення, вже з 1 січня 2018 року в Україні буде запущено процес монетизації субсидій на рівні підприємств житлово-комунального господарства», – наголошується в повідомленні.
В рамках проекту Мінфін пропонує скасувати клірингові розрахунки за субсидіями, встановити прямі взаєморозрахунки громадян з постачальниками послуг ЖКГ і перераховувати субвенції безпосередньо під фактично спожиті ресурси, а не за нарахованими субсидіями.
Крім того, Мінфін пропонує використовувати субвенції виключно на розрахунки за поставлені ресурси та сплату податкових зобов’язань до бюджету, ввести «автоматичне» фінансування субвенції згідно з помісячним розкладом і виключити ручне «втручання в розрахунки з підприємствами. За оцінками Мінфіну, така модель буде сприяти енергоефективності та забезпеченню платіжної дисципліни, а також буде легкою в реалізації та адмініструванні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас