Ford поставить перші робомобілі для головного конкурента Uber в 2021 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford поставить перші робомобілі для головного конкурента Uber в 2021 році

Технології&Авто
448
Компанія Ford оголосила про початок партнерства з сервісом онлайн-таксі Lyft, в рамках якого автовиробник планує до 2021 року розгорнути на базі стартапу широку мережу робомобилей, пише Reuters.
Зараз команди Ford і Lyft працюють над розробкою ПЗ, яке дозволить автомобілям Ford спілкуватися з додатком Lyft. Робомобілі будуть підключені до мережі Lyft, але попервах до неї буде додаватися водій, розповів Шериф Маракбі, віце-президент Ford з автономних транспортних засобів і електрифікації. Він не сказав, коли Ford і Lyft планують запропонувати перші поїздки на повністю самохідних автомобілях.
«Ми не будуємо прототипи заради створення прототипів», — сказав Маракбі, додавши, що Ford налаштований серйозно і має намір в кінцевому підсумку використовувати тисячі робомобілів.
Новий генеральний директор Ford Джим Хакетт повинен був зустрітися з інвесторами, щоб представити нову стратегію компанії. Акції Ford в цьому році впали на 1,65%, тоді як у його конкурента GM, навпаки, зросли на 15,6%, а у Fiat Chrysler Automobiles NV — навіть на 71%. Плани Хакетта, зокрема, включають вихід Ford на ринок мобільних сервісів, тому співпраця з Lyft вписується в загальну концепцію виходу компанії з кризи.
Ford також тестує послуги з доставки з використанням робомобілів і трансфер до аеропорту. Робомобілі Ford будуть використовувати ПЗ від компанії Argo AI, в яку корпорація збирається вкласти $1 млрд протягом наступних п’яти років.
У Ford заявили, що вкладуть $700 млн у завод Flat Rock (штат Мічиган), щоб переформатувати його під виробництво електромобілів і автономного транспорту.
Lyft пропонує відкриту платформу для співпраці з різними автовиробниками і має партнерські угоди з Drive.ai і компанією Waymo, підрозділом Google. У минулому році 9% акцій Lyft купив GM, конкурент Ford, але в компанії стверджують, що їхні стосунки з GM не є ексклюзивними.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас