Каліфорнія планує ввести заборону на автомобілі з ДВЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каліфорнія планує ввести заборону на автомобілі з ДВЗ

Технології&Авто
1117
До 2050 року влада штату хоче знизити вміст парникових газів в атмосфері на 80% порівняно з 1990 роком. У Каліфорнії є повноваження самостійно приймати закони про захист навколишнього середовища, і якщо адміністрація Трампа не схвалить заборону на ДВЗ, локальні чиновники зможуть знайти законні способи обійти позицію Вашингтона, повідомляє Bloomberg Politics.
У Каліфорнії двигунам внутрішнього згорання залишилося недовго існувати, оскільки місцеві чиновники хочуть накласти заборону на продаж автомобілів, що забруднюють навколишнє середовище.
Зокрема, губернатор штату Джеррі Браун, який вже давно виступає за ухвалення суворих законів для боротьби зі зміною клімату, заявив, що в питаннях захисту навколишнього середовища потрібно взяти як зразок політику Франції, Китаю і Великобританії.
Однак прийняття заборони на автомобілі з ДВЗ може вдарити не тільки по автоіндустрії Каліфорнії, але і по всьому світовому ринку. Тільки за минулий рік в штаті було зареєстровано два мільйони нових автовласників. Якщо введуть заборону на двигуни внутрішнього згоряння, то автовиробникам, починаючи з General Motors Co. і закінчуючи Toyota Motor Corp. доведеться терміново працювати над лінійками електрокарів для найбільш густонаселеного штату США. Враховуючи, що з 2018 року Tesla планує випускати по 500 000 електромобілів щорічно, а продажі електромобілів в Німеччині вже зараз зросли на 137%, індустрія автомобілів на «брудному» паливі може не витримати конкуренції.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас